EZERSZER ÚJRA

~112

avagy cserék és a reklám... part I.

Bár nem erről terveztem a bejegyzést, de az még nincs kész és még nem forrt ki bennem teljesen, így olyan dologról fogok írni, ami már régóta foglalkozat ilyen téren. Ezek pedig az oldalak cseréi. Ez az első része... a második, majd jön. 

Nálam:
Bár nálam is van cserelehetőség, de gondolkodtam már azon, hogy megszüntetem, és csak kiteszem azokat az oldalakat, amiket olvasok rendszeresen. A rendszeres nálam nem mindig azt jelenti, hogy naponta benézek és ilyesmik. A rendszeres azt jeleni, hogy azokra az oldalakra több idő után is feljárok, nem csak egyszer benéztem hozzájuk. Ez lehet, hogy hetente történik, lehet, hogy naponta, de az is lehet, hogy például hetente 2x-3x. Nálam abszlut nem arról szól, hogy reklámozzuk egymást, bár akármennyire is nem ez a célom vele, mégis van benne némi reklám. A cél az vele, hogy megmutatom mely blogok azok, amiket én szeretek, és amiket másoknak is teljes nyugalommal ajánlok, hiszen minőségi blogok, mind kinézet, mind tartalom terén. 

Más célok:
Sokaknál látom azt, hogy van egy rakat csere, és szerintem a felét nem látogatja, csak havonta, amikor leellenőrzi, hogy melyik él még. Ennek semmi értelmét nem látom. Ennek csak az a lényege, hogy írok minden olyan oldalnak, ahol magas a látogatottság, és ami népszerű, kapok egy cserét, pár napig ott van a chatben a nevem a linkemmel, és esetleg többen is rákatinanak, hogy melyik oldalról is van szó. Ezzel annyi a probléma, hogy ez nem csere... ez reklám. Mert nyilván, ha van vagy 40 csere, - amiből jó ha 5-6 látogaja is az oldalt - és hetente cserélnek dizájnt, akkor körbeírják mind a 40-et, hogy nézzenek be hozzá, és mondják el a véleményüket, akkor megugrik vagy 2 napra a látogatói száma, és ennyi, megint el van felejtve a blog. Szerintem ezek a cserék feleslegesek. Nem arról szól ez a dolog, hogy mennyire szeretik az adott oldalt, nekik is valamiféle reklám ez az egész. Ennek viszont így mi értelme? Van egy rakat másféle ingyenes reklámlehetőség. Ha pedig érdekes az oldalad, akkor megtalálják ilyen reklám-cserék nélkül is. 

Feltételek:
Na ez a halálom. Amikor megszabják, hogy mennyi legyen az átlag látogatottság, milyen gyakran cseréjék a külsőt, milyen legyen a tartalom stb... és ha ez nincs meg, nincs csere. A legszebb az egészben, hogy ők maguk sem ütik meg ezeket a szinteket. Például, amikor egy 10-20-as álagú oldal követeli az 80-100-as átlagú látogaókat. És ezt mégis, hogy gondolod kedves? Nem elég, hogy neked nincs annyi, de még a népszerű oldalak kérjenek cserét tőled, és még lehet, hogy meg sem felelnek? Ne attól függjön ez a dolog, hogy mennyi a látogatók száma, milyen gyakran változik a külső, és mik vannak a tartalomban. Szeress visszemenni az oldalra, legyen szimpi a szerkesztő, szered olvasni az oldalt, de ne szabj meg ilyen badarságokat.

Elite és top:
A másik dolog, amit sokan félreérelmeznek. Legalábbis szerintem. Egy olyan oldalnál, ami kifejezetten egy témára koncentrál, annál van értelme ennek. Amelyik oldal ugyan olyan, vagy hasonló témájú - például ugyan arról az ismert emberről szól - az kerüljön az elite-be, amelyik pedig más témájú, az kerüljön a top cserékbe, ha már mindenképp kétféle cserét szeretne a szerkesztő. Csak a rendszerezettség kedvéért, hiszen mindenki szereti a rendezett és rendszerezett oldalt. Az én véleményem az, hogy nem szép megkülönblözetni az oldalakat. Már csak azért sem, mert némelyik oldal, ami a top-ba kerül, esetleg bőven megüti az elite szintjét jópár pontban, de esetleg betelt az elite - ezt megint baromságnak tartom. Ha van elite csere, akkor legyen esélye oda kerülni a 20. oldalnak is, ne csak annak a 10-nek, aki hamarabb megtalálta az oldalt.

Szerintem:
Ha már mindenképp szeretnél cseréket, akkor legyen egy féle, vagy legyen esélye mindenkinek bekerülni mindkét helyre. A feltételeket pedig felesleges megszabni, hiszen lehet, hogy valakinek köze nins a az elite feltételeihez, mégis oda van téve, hiszen ismerős vagy szimpi a szekesztő. A csere egyszerűen függjön attól, hogy tetszik-e az oldal, neked szimpatikus-e a szerkesztő, és ennyi. A többi felesleges :)

A bejegyzés másik része majd kicsit később következik, az is lehet, hogy holnap, esetleg holnapután, az majd arról fog szólni, hogy hogyan teheted érdekesebbé az oldalad, hogy ne legyen szükség a "reklám-cserékre" :))

Még nincs hozzászólás.
 
MEGTENNÉM

“Félek a tükörtől. Mindennap belenézek és végigmérem magam. Jó alaposan, ahogyan a fiúk szokták. De én a hibáimat látom. Magamat. A hibát. Hogy csúnya a bőröm, nem jól áll a hajam, a szemem karikás, az orrom túl nagy, a fogaim rendetlenek, a hasam túl nagy, a csípőm széles, a fenekem lapos, de nagy, a combjaim, mint két sonka. Utálom. Mindent.”

Brigitte  |  23  | szerelmesM. | Germany | Ibiza | Football | FC Bayern | beach | sunshine  | dance | 

[Home] [From me] [About me] [Log]

 

 


Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!