EZERSZER ÚJRA

~120

avagy mi nem tetszik :)

Először úgy gondoltam, hogy a külsőségekkel nem fogok foglalkozni, de aztán mégis. Szóóóval, most elmondom nektek, hogy mi nem tetszik, illetve számomra mi tesz élvezhetetlenné egy weboldalt. 

Összkép:
Bevallom, én sem vagyok egy HTML, PHP, de még csak CSS-zseni sem. Sőt, grafikailag is béna vagyok. Nincs hozzá ötletem, nincs hozzá tehetségem. Vagy mi. Az össztudásom körülbelül annyi, amit itt láttok a blogomon. Nem mindig vagyok megelégedve a design-jaimmal, de megvan a tudat, hogy én csináltam, az én munkám. De amikor látszik, hogy valaki ingyé' összeszed egy CSS-kódot valamelyik grafikás oldalról, belerak egy csomó csicsás kódot, amiben nem cseréli ki a színeket - például: kék és fehér dominál az oldalon, és kap egy piros-zöld menüt, linkeffektek, képkeretek stb -, mert meg sem próbál foglalkozni vele az illető. Vagy például regisztrál cbox-ra, addig eljut, hogy az alap kék-fehér kódot megtalálja, bemásolja, de az hogy a színeket kicserélje, az nem megy, ezáltal lehet hogy kurvára nem illik az összképbe. Félreértés ne essék, nincs bajom azzal, ha valaki mástól vesz kódot stb, mint mondtam, én sem értek hozzá, csak próbálkozom... csak igazítsd hozzá a színeket!! :)

Modulok és annak tartalmai:
Komolyan mondom kaparom a bőrt a képemről, amikor felmegyek egy oldalra, és a modulfejléce 5 centis, az alja 10 centis, és van benne két link vagy kép. Ennek mi értelme?? Könyörgöm... fél órát kell görgetni, mire el is tudok olvasni valamit. Oké, nagyon szépen mutat meg minden, csak amúgy zavaró. Meg a másik... mi a fenének kell minden képnek homályosnak és elfehérítettnek lennie? Mert felfedeztek egy kódot, amivel ez lehetséges? Az nem baj hogy semmi nem látszik az oldalon... és majd kiesik a szemem, hogy elolvassak két sort, de legalább menő az oldal, mert teljesen homályos. 

Szöveges tartalmak: 
Nah ez a másik, amitől a falat kaparom. Mármint nem a szöveges dolgoktól, hanem attól, hogy sokan abszolút nem értenek az íráshoz. Hat soros körmondat, aminek már a felénél sincs köze az elejéhez, a végén meg pláne nem. Ezáltal az egész értelmetlenné válik. A rövidítésektől is a hajam tépem, kb-stb-x. Nem. Írjuk ki! Nem olyan nagyon nehéz lenyomni még pár billentyűt, és nem is fogsz belehalni.  A másik: VESSZŐ!!! Könyörgöm tanuljunk már meg vesszőket használni a megfelelő helyen. De nem csak vesszőt... minden fajta írásjelet. Zavaró, amikor felkiáltójelet tesznek oda, ahol még csak a környéken sem lenne keresnivalója. Amúgy pedig helyesírás... és gépelési hibák. Nem hiszem, hogy annyira nehéz lenne átfutni egy bejegyzést, mikor megírták,  de még nem küldték el. Múgy is mindenki kiemel benne dolgokat, kicsicsázza... akkor miért nem lehet kijavítani, amit véletlenül elgépeltek? Ez most pedig nem kekeckedés... nem bántás. Egy weboldalon szerintem elsőszámú és alapvető követelmény. Mint egy magyar dolgozatban, vagy írásbeli érettségin... követelmény, hogy tudj helyesen írni, ha pedig nem vagy biztos valamiben, akkor nézd meg, ellenőrizd le.

Szóval tényleg... a külső dolgok olyanok amilyenek, mert ha 60-an fogjuk a szánkat tépni, hogy nem menő a hat kilométeres fejléc, akkor is lesznek, akik ilyeneket fognak csinálni. De a szöveges részekre nem árt odafigyelni. 

Még nincs hozzászólás.
 
MEGTENNÉM

“Félek a tükörtől. Mindennap belenézek és végigmérem magam. Jó alaposan, ahogyan a fiúk szokták. De én a hibáimat látom. Magamat. A hibát. Hogy csúnya a bőröm, nem jól áll a hajam, a szemem karikás, az orrom túl nagy, a fogaim rendetlenek, a hasam túl nagy, a csípőm széles, a fenekem lapos, de nagy, a combjaim, mint két sonka. Utálom. Mindent.”

Brigitte  |  23  | szerelmesM. | Germany | Ibiza | Football | FC Bayern | beach | sunshine  | dance | 

[Home] [From me] [About me] [Log]

 

 


Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!