EZERSZER ÚJRA

~131

avagy egynyári weboldalak....

Sziasztok :) Sok minden van, amiről szeretnék véleményt írni, az első ezek közül azokról a weboldalakról szól, amiknek nem nagyon látom értemét. Ez nem bántás... szimpla vélemény... Több oldalon is láttam már ezekről véleményt, különbözőeket is, de nekem egy kicsit más a véleményem... íme :)

Mik is ezek?
Tulajdonképpen azokról az oldalakról van itt szó, amiket egy hirtelen felindulásból nyitnak, majd felturbóznak, aztán amint jön az iskola, vagy más ami miatt több dolguk van, meg is szüntetik. Vagy még jobb, hogy nyitnak, küzdenek, de nincs látogatójuk, mert van abból az oldalból már vagy 2000, és egy hét múlva megszűnik a lelkesedés, és nemhogy bezárja, hanem úgy hagyja az oldalt, ahogy van, és még válaszolni is lusta. Ennek mi értelme? Bár lehet, hogy csak én vagyok annyira gyökszi, hogy nem látom az értelmet ebben. Mármint nem abban, hogy nyit egyet, hanem leginkább abban, hogy minek zárja be. 

Hogyan is?
Látogat és olvas valaki egy oldalt, felbuzdul azon, hogy rengeteg a szabadideje nyáron, mert tulajdonképpen egész nyáron semmit nem csinál, és nyit egy weboldalt - sok esetben hasonlót vagy éppen ugyan olyat, mint rajongásának tárgya. Általában a dizájn ugyan olyan, csak pár szín eltérő, a téma is ugyan az, és próbál ugyan olyan stílusban is alkotni. Nem baj ez, valamihez viszonyulni kell, pláne, ha egy színvonalas és minőségi oldal az alap, amit követ. A számomra probléma ott kezdődik, hogy az összes kategóriában működő oldaltól cserét kér, majd hetente cserél kinézetet, amivel reklámozhatja magát a chat-ekben (amivel szintén nincs baj mondjuk havi egyszer... na de hetente?). Aztán felturbózza az oldalt, naponta 15-ször frissít, új bejegyzést ír, ergo jönnek a látogatók, és mihelyst nincs 100 körül a látogatottság kétségbe esik, hogy neki biztos szar az oldala. Majd próbálja újból feltornázni a látogatottságát, és amikor elkezdődik az iskola, akkor már nincs ideje vagy lehetősége naponta ugyan ennyiszer frisselni, akkor bezárja az oldalát. Szó nélkül, esetleg még törli is az oldalt úgy, hogy senkinek nem szól erről. Nem szól a cseréinek, és aki nem olvassa naponta, az rá sem jön, hogy mi a helyzet, csak hopp, nem található a blog. 

Nincs blog?
Pont ez az, ami miatt beszüntettem a cseréket. Volt pár ilyen cserém, akik nyitottak, cseréltek, és rá egy hétre le se szarják az oldalt - már bocsánat. Majd a szerver megszünteti egy idő után. Ilyenkor az a gáz, hogy amíg él a weboldal, addig elvárják, hogy több ezren látogassák, és mindenki elfogadja a cserét, reklámozza magát mindenhol, de arra nem képes, hogy szóljon, hogy mégse menjen a csere, mert megszünteti az oldalt. Erről írtam is, de tényleg felháborít, hogy egy szót se érdemel az ember, vagy még egy bejegyzést sem, hogy szünetelek vagy bezárok. Egyszerűen csak szarva van az oldalra, vagy letörlik és kész. 

Megoldás:
Légy határozott! Gondold át többször is, mielőtt kinyitsz egy weboldalt. Ha eldöntöd, hogy igen, nyitok egy oldalt, akkor aludj még rá egyet vagy kettőt, és ha nem érzed ugyan azt a lelkesedést, akkor inkább hagyd, mert ha már egy éjszaka után is csökkent az elhatározásod, akkor egy hét után csak rosszabb lesz, pláne, ha valami akadályba ütközöl. Ha ugyan annyira lelkes vagy és még mindig ugyan annyira szeretnéd, akkor tervezz meg rajta mindent alaposan, figyelj oda mindenre. Az általad apró részletnek gondolt dolog is fontos lehet a rendszerben. 

Jön a suli / Költözök a koliba:
Sok olyan koli van, ahol nincs netezési lehetőség minden szobában, csak 1 vagy 2 teremben, ugye ilyenkor nincs lehetőség arra, hogy éjjel 11-kor is frisselj még egy utolsót. Vagy ha nem vagy kolis, akkor sem a frissekkel kellene foglalkoznod az órák alatt, mert nem azért vagy ott. (Megjegyzem, hogy herótom van attól, hogy nyígnak a gyerekek az iskola miatt. Nemhogy örülnétek, hogy van lehetőségetek iskolába járni és tanulni, hogy ne egy koszos utcaseprő legyen belőletek. Afrikában egy iskolának nevezett fabódéban egy papírral és ceruzával a földhöz verik a seggüket a gyerekek örömükben hogy van, aki meg akarja tanítani őket írni és számolni, és az ő javukat akarja. Komolyan... nem a tanár lesz okosabb, hanem te basszus.) Arachme oldalán vannak erre jó tippek :).

Oszd be az időd:
A lényeg az, hogy az én elveim szerint mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Kolis leszek én is, bár nekünk van net minden szobában, minden géphez külön csatlakozó. De lesz sokkal több órám, és sokkal több elfoglaltságom év közben. Mégis biztosra veszem, hogy fogok tudni időt szánni a blogra és a sportra is. Mert ha én eltervezem, hogy minden második este elmegyek futni vagy edzeni, akkor úgy fogom intézni a napom, hogy legyen rá időm. Egyébként is mindenki órákon keresztül lóg a facebookon. Közben vagy helyette igazán írhatsz blogot is mondjuk. A tanulást meg kiválthatod azzal is, hogy órán odafigyelsz, és facebook meg ilyenek helyett legalább megpróbálod felfogni, hogy mit is magyaráznak. Én sohasem tanultam napi 1 óránál többet. Annyit is csak akkor, ha másnap témazáró volt. Mégsem bukdácsoltam, mégsem volt kettesem semmiből. Tehát, ha akarod, akkor lesz időd szerkeszteni frisselni, blogolni. Az viszont igaz, hogy suliidőben, pláne érettségi évében nem a blog a legfontosabb. Ha viszont neked mégis szükséged van rá, akkor meg fogod találni a módját annak, hogy összhangba hozd a kettőt :) 

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.08.26. 22:03
Jane/speakup.gp

Így van, mondd meg a tutit! :D Szerintem suliidőben elég szombat-vasárnap egy-egy minőségibb frisset bedobni, hétközben meg egyszer-kétszer igazán le lehet írni a napi történteket. Akár telefonról is. Egy füzetbe meg lehet vázlatot vagy egy egész cikket leírni, és azt majd internetközelben feldobni a blogra. Nem nagy dolog. 

Én is most megyek 12.-be, a város legjobb sulijában vagyok, mégsem lök órákat a könyvek felett. Sőt! Annyi, hogy ugye jön az érettségi, de magamat ismerve márciusig ki se nyitok semmit, úgyhogy... xD Egyébként meg jó jegyeim vannak, nem panaszkodhatok. 


Válasz:

Túl lehet élni az érettségi évét is napi 1 óra tanulással év közben :D én az érettségivel év közben annyit foglalkoztam, hogy második félévben megírtam a szóbeli tételeket, meg van amelyiket fénymásoltam, írásbelire meg megcsináltam pár fent lévő régebbi érettségit... Egyedül matektanárhoz jártam, és ígyis csak a 3-as sikerült... Egyszerűen egy logikai nulla vagyok, nem látom az összefüggéseket, ez van. A többi tárgyból, mindenem ötös lett. Még az is, amiből németül kellett írásbeliznem és szóbeliznem is, és nem csak a sima német nyelv. Pedig azokra aztán csak akkor tanultam, amikor be voltam szarva, hogy "a picsába 2 hetem van"... volt, hogy éjszaka is tanultam a tételeket, a legtöbbször elaludtam rajtuk, de meglett minden, mégsem éltem a netmegvonással, zárással, semmi egyébbel. Bár akkor nem gp-s oldalam volt, hanem tumblr-blogom, de a Tokio Hoteles vagy az Eddigi oldalaim cikkben benne van, hogy mennyire nem a tanulás érdekelt, mikor még TH-s oldalam megvolt, és azt szerkesztettem... és azokban az években nem volt 3asnál rosszabb jegyem, csak a fizika - az nekem rosszabb, mint a matek. De akkor sem buktam meg, hanem 2-es lettem, és az is csak félévkor... évvégére felhoztam magam... weboldal mellett... mindent meg lehet oldani, csak egy kis rendszer kell hozzá. Meg akarni kell... ennyi.

 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
MEGTENNÉM

“Félek a tükörtől. Mindennap belenézek és végigmérem magam. Jó alaposan, ahogyan a fiúk szokták. De én a hibáimat látom. Magamat. A hibát. Hogy csúnya a bőröm, nem jól áll a hajam, a szemem karikás, az orrom túl nagy, a fogaim rendetlenek, a hasam túl nagy, a csípőm széles, a fenekem lapos, de nagy, a combjaim, mint két sonka. Utálom. Mindent.”

Brigitte  |  23  | szerelmesM. | Germany | Ibiza | Football | FC Bayern | beach | sunshine  | dance | 

[Home] [From me] [About me] [Log]

 

 


A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG