EZERSZER ÚJRA

~143

...avagy hogyan igyunk izgalmasan

Sziasztok :) Ígértem, hogy írok majd az itatós játékokról. Igazából nem tudom ehhez mit fűzzek hozzá így előlegesen, aki nagyon antialkoholista és nem szereti az alkohol gondolatát sem, az talán ne olvassa el, amúgy mindegyik jó buli.

Itatós játékok:
Ezeket nagyon nem én találtam ki, nem is az én baráti köröm, ezek több helyen is ismertek, mi ezekkel szoktuk kicsit feldobni a bulizást. Legtöbbször akkor játsszuk ezeket, amikor nem akarunk csak úgy unalmasan egymással szemben ülni és inni, hanem egy kicsit izgalmasabbá akarjuk tenni. Nem kell hozzájuk sok dolog, igazából nyilván az alapfeltétele az alkohol, abból is a hosszú, mint bor vagy sör - lehet nyilván felesekkel is, csak annak nagyon csúnya vége lesz -, egy pakli francia kártya.

Kártyás itatós:
Kezdjük is az elsővel. Ezt Firmám mutatta meg nekünk. Kell hozzá egy pakli francia kártya, és alkohol, sör vagy fröccs vagy bor. Vannak szabályok, ezeket vagy ismeri valaki, vagy le vannak valakinek írva vagy ott a helyszínen találjátok ki. Pakli lefordítva az asztalon, és körben haladva húzzátok őket fel, és teszitek le a pakli mellé egymásra utána. Leírom a szabályokat.
Ász: A lap húzója iszik egy kortyot.
Kettes: A lap húzója iszik két kortyot
Hármas: A lap húzója megmutatja ki igyon három kortyot
Négyes: Felelsz vagy mersz
Ötös:
Szabály
Hatos:
Lányok isznak
Hetes:
Fiúk isznak
Nyolcas:
Márka
Kilences:
Én még soha.../Én már...
Tízes:
Waterfall
Bubi:
Fiúnevek
Dáma:
Lánynevek
Király:
Középső pohár
Azt írom le csak, ami nem egyértelmű. Az első három szerintem nem szorul magyarázatra, sőt a negyediket sem kell bemutatnom, annyi a különbség, hogy nem pörgetsz, hanem kiválasztasz valakit. Ötös: Ki kell találnod valamit, például tapsolni kell egyszer mielőtt iszunk, de nem csak akkor, és nem csak olyan lapnál, hanem mindig. Aki kihagyja egyszer is, az büntetésből újra iszik. Hatos és hetes szerintem egyértelműek. Nyolcas sem bonyolult, aki kihúzta azt a lapot, mond egy kategóriát, például autó, és sorban mindenki mond egy autómárkát, de pörgősen. Aki sokáig vár vele, az iszik és ott megszakad a kör. Kilences: Ez önmagában is egy ivós játék, de itt egyszerű. Aki kihúzta mond valamit, amit még nem csinált, aki pedig már igen, az iszik. Vagy épp fordítva, mond valamit, amit már csinált, és aki még nem csinálta, az iszik. Például: Én még soha nem ettem csigát. Aki már igen, az iszik, és fordítva. Tízes: Aki kihúzza, az elkezd inni, és vele együtt mindenki. Senki nem veheti el a szájától a poharat, és nem is teheti le addig, amíg a körben előtte lévő személy nem tette le. Bubi és Dáma ugyan úgy, mint a nyolcasnál a márka, csak lány illetve fiúnevekkel. Király: Ehhez kell egy üres pohár középre, ami senkié. Aki kihúzza a királyt, az önt a középső pohárba a saját italából annyit, amennyit szeretne, és ez így megy még kér királyon át. Aki a negyedik királyt kihúzza, annak meg kell innia Eks!-re az egészet. Igazából ez feleannyira sem bonyolult, mint ahogy le van írva, nagyon egyszerű, és nagyon szórakoztató. 

Giotine:
Ehhez is csak kártya és alkohol kell. A lényege az, hogy mindig annyi kortyot kell innod vagy itatnod valakivel (vagy valakikkel, például 2 laptól felfelé szét is oszthatod), ahány lapod van, vagyis ahány lapnál jártok. Fontos, hogy legyen valaki, aki oszt, nem pedig csak random szedjük a kártyákat.
Első kör: mondani kell egy színt (piros vagy fekete), ha olyan színt kapsz, amilyet mondtál, akkor itatsz egyet, ha nem, akkor iszol egyet. 
Második kör: az első körben kapott lapodnak van egy száma. Mondanod kell, hogy az alatt a szám alatt vagy felett lesz-e annak a kártyának a száma, amit kapni fogsz. Ha eltalálod kettőt itatsz, ha nem, akkor kettőt iszol.
Harmadik kör: Közötte vagy szét. Nyilván az előző két lap száma számít. Ha eltalálod hogy közötte van vagy azokon a számokon kívül, akkor itatsz hármat, ha nem, akkor iszol.
Negyedik kör: Forma. Értelem szerűen négy körül választhatsz: kör, pikk, káró és treff. Ha eltalálod négyet itatsz, ha nem, iszol ugyan annyit. 
Ötödik kör: Szám. Ez a legnehezebb. Mondasz egy számot, ha az jön ki itatsz ötöt, ha nem akkor iszol ennyit.
Hatodik kör nincs. A megmaradt lapokat két sorban lefektetitek az egyik az ivó sor, a másik az itató. A lapokon lévő számok jelentősek. Sorban húzzátok fel őket, egyet az ivósból, egyet az itatósból. Ha az ivós sorban olyan számú lap jön ki, ami neked van, akkor iszol 6 kortyot. Ha az itatós sorban van ugyan ez, akkor itatsz hat kortyot, amit szét is oszthatsz.  

Én még soha.../Én már...:
Ez benne van a kártyás itatósba is, de ez igazából egy külön játék is. Ehhez nem kel semmi, csak pár ember alkohollal. Leültök körbe, aztán szépen haladtok egymás után, és mindenki mond egy mondatot, hogy Én még soha nem csináltam ezt vagy azt, és aki már igen, az iszik. Vagy egy olyan mondatot, hogy Én már csináltam ezt vagy azt, és aki még nem, az iszik. Ennek nincs vége, amikor megunjátok abba hagyjátok és kész. Egy idő után elkezd perverz lenni a dolog, és egymás szexuális élete kerül terítékre. 

Hát így nagyjából ez a három, amit biztosra ismerek, és amit mi játszani szoktunk. Nyilván jön még néha az Alkoholiti és a Mémet itatós társasjáték, de ezeket nem fogom leírni, mert ezekhez alkohol kell, bábuk és maga a játékalap, amit a netről (google is your friend) le tudtok szedni és ki tudtok nyomtatni. Igazából ezektől, amiket leírtam, hamar be lehet rúgni, de amúgy jó kis játékok és feldobják a bulit. 

Még nincs hozzászólás.
 
MEGTENNÉM

“Félek a tükörtől. Mindennap belenézek és végigmérem magam. Jó alaposan, ahogyan a fiúk szokták. De én a hibáimat látom. Magamat. A hibát. Hogy csúnya a bőröm, nem jól áll a hajam, a szemem karikás, az orrom túl nagy, a fogaim rendetlenek, a hasam túl nagy, a csípőm széles, a fenekem lapos, de nagy, a combjaim, mint két sonka. Utálom. Mindent.”

Brigitte  |  23  | szerelmesM. | Germany | Ibiza | Football | FC Bayern | beach | sunshine  | dance | 

[Home] [From me] [About me] [Log]

 

 


A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG